COUNT_DOWN
Eclipse Cross
Ismerje meg a Mitsubishi legújabb modelljét, a sportos és izgalmas Eclipse Cross-t! A Mitsubishi a teljesen új fejlesztésű Eclipse Cross kompakt SUV Coupé modellel - az új generációs Mitsubishi Motors járművek sorának első képviselőjével - bővíti kínálatát, hogy ezzel még szélesebb rétegnek nyújtsa a hagyományosan megbízható technológiáját és innovatív megoldásait. Tudjon meg többet: Eclipse Cross.
img

Cégtörténet

imgCégünk 90 év tapasztalatát és tudását hozta magával Magyarországra. A Nyugat-Európában már elismert és megbecsült színvonalat kívánjuk Budapesten, a Mogyoródi úton is megvalósítani.
Üzleti filozófiánk alapelve: a vásárlók kiszolgálása nem az autók eladásával ér véget - akkor kezdődik!

1924: Az Emi Frey AG megalapítása Zürichben. Ebben az időben motorkerékpárok eladására és javítására rendezkednek be.
1926: Az angol motorkerékpárok és autóalkatrészek hivatalos gyári képviselete
1931: Az angol Wolsley, SS-Swallow (a késobbi Jaguar), Austin és a Singer márkák importja.
1935: A cégcsoport alapítójának, Emil Frey úr levele
1952: A cég megnyitja hatalmas import-központját Safenwillben

Angol motorkerékpárok 1926-ból

1967: Elsőként jelenik meg Európában, mint a japán Toyota vezérképviselete.
1969: A legnagyobb használtgépkocsi-centrumot építik fel Safenwillben.
1970: Megalakul a British Leyland Switzerland a legnagyobb márkákkal: Mini, Austin, Morris, MG, Triumph, Rover, Land Rover, Jaguar, Daimler. A cég létszáma eléri a 830 főt.
1971: Sorban nyitják meg az Emil Frey autószalonokat. Ennek állomásai: Genf, Lausanne, Nyon, Sion, Marly, La Chaux-de-Fonds. Franciaországban Emil Frey autószalon nyílik, amely Toyota értékesítéssel foglalkozik.1972: Safenwillben megnyílik a Toyota Import Centrum. Évi 40 ezer autó forgalmazását érik el.
1975-1979: Újabb vezérképviseletek: az amerikai Chrysler és a japán Subaru.
1981: Németországban Subaru gépjárművek értékesítését kezdi meg az Emil Frey Csoport.
1983-1988: Országos garázshálózatot építenek ki: Zürich-Nord, Genf, Délices, Münchenstein, St. Gallen, Schlieren, Dietikon, Luzern-Littau, Bern.
1984: A legendás Aston Martin Lagonda importképviseleteként is megjelennek.1988: Az újjáalakult Chrysler Jeep Switzerland a Chrysler és a Jeep modellek teljes választékát kínálja a svájci vevőkörnek. A cég létszáma eléri az 1530 főt.
1992: A svájci gépjárműimport 15%-át tartja kézben az Emil Frey cég. Számos leányvállalatot alapítanak, így Németországban, Franciaországban (Subaru), Csehországban, majd eljutnak Magyarországra.
1993: Budapesten megkezdi működését az Emil Frey Csoport, mely kezdetben Toyota értékesítéssel foglalkozik. Csehországban Subaru vezérképviselet nyílik.1994: Magyarországon az Emil Frey Csoport megkapja a Chrysler és Jeep márkák országos vezérképviseleti jogát. Németországban megkezdődik a Proton gépkocsik forgalmazása.
1996: Magyarországon a Proton gépjárművek (2000-ig), Csehországban a Toyota értékesítése veszi kezdetét.
1997: Magyarországon is megkezdődik a Subaru gépkocsik értékesítése.
1998: Toyota/Lexus márkakereskedés Németországban.
1999: Daihatsu, Hyundai Franciaországban; Subaru Lengyelországban; valamint az SG Holding AG + Co. KG kezdi meg tevékenységét Németországban Ford, Jaguar, Land Rover, Aston Martin, Volvo, Hyundai, Fiat, Lancia, Alfa Romeo márkaképviseletekkel. 2000: Németországban megjelenik az Isuzu.
2002: Csehországban Lexus gépjárműveket is értékesítenek.
2003: Magyarországon fennállásának 10. évfordulóját ünnepli az Emil Frey Csoport. Németországban megkezdődik a Mazda gépkocsik forgalmazása.
2005: Magyarországon megkezdődött a Mitsubishi gépjárművek importja és értékesítése.
Mitsubishi Motors Import Kft. (MM Import)

A Mitsubishi Motors Import Kft. (MM Import), a cégcsoport ’legfiatalabb’ tagja. Az Emil Frey Cégcsoport kitűzött célja, hogy kiépített és optimalizált márkakereskedői hálózatán keresztül növelje a személygépkocsi értékesítés volumenét, és a jövőben továbberősítse a Mitsubishi Motors cég hírnevét Magyarországon. Ettől az új forgalmazói rendszertől azt várják, hogy az elkövetkezendő két évben az eladások 50 %-kal növekednek a 2003-ban elért 2.659-es darabszámot tekintve alapul. Ez a növekedés várhatóan emeli a Mitsubishi Motors japán gyártók közötti részesedését, és ezzel javítja a márka volumen tekintetében elfoglalt általános helyezését is.


A cégcsoport kínálata

Mitsubishi

1870-ben Yataro Iwasaki, egy japán rizskereskedő család gyermeke Tsukumo Shokai néven létrehozta saját kereskedőcégét, amelyhez három hajó is tartozott. 1875-ben Iwasaki új nevet adott cégének: Mitsubishi Gőzhajó Társaság. A családi címer három gyémántja, valamint egy baráti család három tölgylevelet ábrázoló címeréből alakult ki az embléma. „Mitsu” jelentése magyarul három, a „bishi” pedig a gyémánt japán elnevezése. A mai Mitsubishi-embléma 1914 óta változatlan. 1917-ben a Mitsubishi-birodalom hajói után megszületett az első sorozatban gyártott japán személyautó, a Mitsubishi A-modell. A hétüléses, favázas autóba 2,8 literes, négyhengeres, 35 lóerős benzinmotor került. Egy évvel később bemutatták a cég első teherautóját (T-1), 1920-ban elkészült az első Mitsubishi gőzmozdony, 1921-ben pedig levegőbe emelkedett a gyár első repülőgépe. 1933-ban a Mitsubishi bemutatta a világ első búvárhajóját, amely 1000 méteres mélységbe tudott leereszkedni. A ma több mint negyven óriásvállalatból álló Mitsubishi-csoport a világ egyik legnagyobb és legkiterjedtebb ipari konszernje. Ezek között szerepel az 1970-ben önállóvá vált Mitsubishi Motors Corporation éppúgy, mint a szórakoztató-elektronikával, telekommunikációval, számítástechnikával foglalkozó Mitsubishi Electric, vagy a fényképezőgépeiről ismert Nikon. Kevesen tudják például azt is, hogy a világ egyik legnagyobb bankját a Mitsubishi tudhatja magáénak, és hogy Japán egyik legnépszerűbb söre, a Kirin is a Mitsubishi-konszern terméke.
A Mitsubishi Motors Corporation mérnökei az elmúlt három évtizedben hihetetlen tempót diktálnak a fejlesztésben. Kifinomult motortechnika, többszelepes vezérlés, előbb mechanikus majd elektronikus befecskendezés, közvetlen benzinbefecskendezés (GDI-technológia), összkerék-meghajtás és összkerék-kormányzás, elektronikus motor- és futómű-felügyeleti rendszer, nem utolsó sorban magas szintű biztonsági és környezetvédelmi megoldások jelzik: A Mitsubishi a világ élvonalába tartozó autók gyártása mellett kötelezte el magát